Healthy Chocolate

image1

Het liefst eet ik elke dag een reep chocolade op. Helaas is dit niet zo verstandig, aangezien chocolade veel suiker bevat en erg vet is. Nu heb ik laatst bij de Ekoplaza Belgian Thins ontdekt. Echt het lekkerste ooit. Omdat het in verhouding erg duur is en vrij machtig eet je niet alles in 1 keer op. Ideaal voor een chocolade-verslaafde. Daarnaast zitten er veel meer voedingsstoffen in dan bijvoorbeeld een Milka Reep (bijna alleen maar suiker). Daarom besloot ik zelf een chocoladereep te maken met mijn favo toppings. Lees snel verder!

Wat heb je nodig?

– Pure chocolade. Ik heb gekozen voor 200 gram Lindt 70% cacao en 100 gram Lindt 99% cacao. De 99% versie is erg bitter, vandaar dat ik het gemixt heb met de 70% versie.
– Een kleine bakplaat/bakvorm die in de koelkast past
– Boter om in te vetten
– Toppings naar keuze

Smelt eerst de chocolade au bain marie. Dus met de bakje boven een pannetje kokend water.

image2

image3

Snijd ondertussen de walnoten fijn.

image4

Vet eerst de bakplaat in met wat boter. Als de chocolade gesmolten is kun je het verdelen over de bakplaat en dan je favoriete toppings toevoegen. Ik heb gekozen voor: walnoten, goji bessen, crunchy coconut, amandelschaafsel en chia zaad.

image6

image7

Zet het nu voor een paar uur in de koelkast. Als het hard is kun je de chocolade eraf halen en in stukken verdelen. Eet smakelijk!

image2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *