Homemade Frites

ba9b29234c6e2953457e6fd8e2380804

Het is wegens vakantie even stil geweest op Ietsomoptekauwen. Jessie is 6 weken naar Frankrijk geweest en ik ben 2 maanden lang nogal ziek geweest. Ik ben namelijk zwanger! Nikki krijgt een broertje of zusje.

Wij zijn ontzettend blij, maar wat heb ik mij vre-se-lijk gevoeld. Nu ik de 3 maanden grens voorbij ben en jessie weer terug is, zullen wij weer volop leuke recepten en artikelen posten. Vandaag: homemade frites.

Wat heb je nodig?
– Aardappelen
– Zonnebloemolie
– Frituurpan
– Kruiden

Hoe maak je het?

Snij de aardappelen in partjes (frietjes) je kunt variëren/experimenteren met wat voor soort aardappelen je gebruikt. Was ze vervolgens in een ruime hoeveelheid water.
Bak de frietjes in twee fasen. Het voorbakken is om de frietjes gaar te krijgen.
Verhit de zonnebloemolie in een pan of speciale frituurpan tot 160 graden. Gebruik een thermometer voor de juiste temperatuur als je geen frituur met thermostaat hebt. Frituur de friet in kleine hoeveelheden ander kunnen ze heel vet worden. Frituur ze gedurende vijf minuten. Laat in een zeef of op keukenpapier uitlekken. (je kunt dit ook al ver van te voren doen)
In fase twee worden de frietjes lekker knapperig en goudbruin. Verhoog de temperatuur van het vet naar 200 graden. Bak de frietjes -weer in kleine porties- tot ze knapperig goudbruin zijn. Nu zijn één tot twee minuten voldoende. Laat weer uitlekken in een zeef & strooi er zout over. Ook erg lekker is cajun kruiden of bijv wat paprikapoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *