Super Pancakes

image5

Helaas is het al weer veel te lang geleden dat wij iets gepost hebben. Excuses hiervoor! Inmiddels ben ik (Lynn) bevallen van mijn gezonde zoon Bodi en nu moeten die extra kilo’s er weer af. Dit geeft mij weer wat inspiratie voor Ietsomoptekauwen. Dus bij deze een nieuw recept: Super Pancakes.


Wat heb je nodig?

Superfood Pancakemix, of: speltmeel, amandelmeel, boekweitmeel en havermeel. Allemaal samen, of een eigen combinatie.
– Amandelmelk, ongezoet
– 1 ei
– Kaneel
– Toppings: 1 appel, kaneel, mulberries (moerbeien), agavesiroop, amandelschaafsel, kokosbloesemsuiker. Je kunt natuurlijk ook andere toppings kiezen.
– Kokosolie, of een andere olie om in te bakken

image7

Gebruik 50 gram pannenkoekenmix, 1 ei en voeg dan de amandelmelk toe totdat er een glad mengsel ontstaat. Ik weet niet precies hoeveel amandelmelk ik gebruikt heb, dit maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat er een gladde massa ontstaat zonder klontjes. Deze hoeveelheid is goed voor 4 kleine pannenkoekjes.

Begin nu met het bakken van de pannenkoeken. Giet het mengsel in het midden van de pan (laat het mengsel gewoon in het midden liggen en verdeel het niet over de hele pan) en strooi er gelijk wat amandelschaafsel en mulberries overheen. Als de pannenkoek aan de onderkant bruin is kun je het omdraaien. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Nu kun je de toppings erover heen doen. Eet smakelijk!

image8

image9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *