Vegan Chocolate Cake

image1 

Voor mijn verjaardag heb ik een heerlijke vegan chocoladetaart gemaakt. Hij viel erg in de smaak! Vandaar dat ik deze graag met jullie wil delen. Lees snel verder.

Ingrediënten:
– 5 eetlepels kokosolie
– 450 ml amandelmelk
– 1,5 eetlepel appelazijn
– 300 gram speltbloem
– 70 gram cacaopoeder (niet rauw)
– 1,5 tl baksoda
– 90 gram kokosbloesemsuiker (Royal Green)
– 8 el agavesiroop
– 70 ml koude koffie
– 2 tl vanillepoeder
– Chocolade van rijstemelk

Bereidingswijze
1) Verwarm eerst de oven voor op 200 graden
2) Gebruik bakpapier voor een springvorm van ongeveer 24 cm
3) Meng de appelazijn met de amandelmelk en laat dit 10 minuten staan
4) Voeg hier vervolgens de kokosolie (gesmolten), de koffie, agavesiroop en vanillepoeder aan toe
5) Meng de speltbloem met de cacaopoeder, de baksoda en de kokosbloesemsuiker apart van het andere mengsel in een kom
6) Nu kun je alles door elkaar mengen tot een glad mengsel en vervolgens in de springvorm gieten
7) Bak de taart vervolgens in ongeveer 25 minuten in de oven
8) Ondertussen kun je de chocolade au bain marie laten smelten
9) Als de taart klaar is en afgekoeld, giet je de chocolade over de taart heen
10) Nu kun je de taart versieren met bijvoorbeeld geraspte chocolade, kokos, aarbeien en walnoten

Eet smakelijk!

2 reacties op “Vegan Chocolate Cake”

  1. Suzanne schreef:

    Hello! Vandaag heb ik deze chocoladetaart gemaakt voor mijn familie, liefhebbers van chocoladetaarten.
    Ze vonden hem heerlijk! Prima recept, hoor. Van binnen blijft hij heerlijk smeuig en hij is zeer smaakvol.
    Volgende keer doe ik er walnoten bij en een zelfgemaakte kersen- of aardbeiensaus. Bedankt voor het recept!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *